Cecília Gassull

Cuirasses de la veu

Un espai on posar al descobert les múltiples capes que limiten la teva expressió i per descobrir la bellesa i l’autenticitat que resideix a les profunditats del teu ésser sonor.

Què són?

Les cuirasses de la veu són aquelles tensions corporals, emocionals o de pensaments limitants  que acaben afectant la producció i l’emissió vocal. Quan la veu no flueix al cantar, a l’actuar o al parlar en públic com desitgem, la dificultat pot aparèixer sense que puguem explicar clarament on es localitza. Sovint, la notem a la gola, però aquesta tensió que notem pot ser el resultat d’una cadena iniciada en àrees desconegudes per la nostra ment conscient.

Sigui quin sigui l’origen, acabarà manifestant-se en el cos com un excés o una manca de tensió o un desequilibri postural; i si aquest desequilibri es troba en una zona que necessitem per parlar o cantar, aleshores afectarà l’emissió de la veu o l’expressió.

Les cuirasses són diverses en grandària i flexibilitat, i afecten cada persona de manera única. Reconèixer, dialogar i treballar aquestes cuirasses ens pot ajudar a fer que l’expressió de la veu sigui més plena i a gaudir amb l’expressió vocal.

Serveis

T’acompanyem perquè retrobis la teva veu amb la seva bellesa i autenticitat

Amb un enfocament centrat a alliberar la teva veu, a trobar la teva expressió genuïna o a perfeccionar el teu art, el Mètode AkiAra va més enllà de propostes tradicionals; és una exploració apassionada que transforma no sols les veus, sinó també les ànimes. T’acompanyem a retrobar el teu veritable so i expressió vocal per crear un art vocal autèntic i perdurable: EL TEU.

Tallers intensius de
cap de setmana

Una molt bona opció per fer una primera immersió en les cuirasses de la veu. En els tallers s’alterna el treball corporal amb l’emocional i amb el de creences amb la veu. D’aquesta manera, podràs veure i escoltar quina incidència té sobre el teu so i la teva expressivitat en cada una de les propostes treballades. Actualment oferim aquests tallers:

 Les Cuirasses de la Veu I. Des del cos físic.             Les Cuirasses de la Veu II. Emocions i   creences limitants.                                                                    

Programa
1:1 Be Light

T’acompanyen durant l’enregistrament d’un disc, la preparació d’una gira o d’un concert. Un treball personal, de tu a tu i fet a mida a partir del Mètode AkiAra; amb eines corporals, emocionals i energètiques dissenyades acuradament per a cantants i actors. El nostre lema és:

Connecta amb la teva veu, amb l’autenticitat i comparteix la teva llum

Tallers per a professors de cant, de teatre i logopedes

Tallers pensats i dissenyats per a professionals que busquen obtenir eines d’observació i d’intervenció corporals, emocionals i/o energètiques que puguin ser incorporades durant les classes de cant, de veu o dins les sessions de logopèdia. Sense perdre la mirada multifocal d’AkiAra que té en compte i compren elements que van més enllà de la tècnica vocal

Col·laboradors

Alba Badell

Logopeda, Neurologopeda i diplomada en teràpia psicocorporal.

Sóc graduada en Logopèdia per la Universitat Ramon Llull, màster en Neurologopèdia per l’Escola de Patologia del Llenguatge, i diplomada en teràpia psicocorporal basada en el Mètode d’Alliberament de  Cuirasses ® per Marie Lise Labonté i Gloria Lerín.

A més, compto amb un recorregut de formació continuada sobre el treball de l’acompanyament al final de vida amb l’Associació Vinyana i la Fundació Metta. Aquesta experiència no només ha enriquit la meva comprensió de les dimensions psicoemocionals de la comunicació, sinó que també ha potenciat la meva capacitat d’empatia i la meva habilitat per adaptar les tècniques logopèdiques a les necessitats individuals.

Aquest enfocament integral complementa la meva dedicació a millorar la veu i la comunicació, i m’aporta un creixement personal que influeix positivament en la meva pràctica com a logopeda.

Actualment treballo en l’àmbit de la sanitat pública a l’Hospital de Palamós (Girona) i en consulta privada. Una de les meves tasques del dia a dia és avaluar, diagnosticar i tractar trastorns de la veu. També soc formadora en cursos universitaris, cicles formatius i en col·lectius del sector de l’educació i la salut.

Llibres

LES CUIRASSES DE LA VEU. Eines corporals i emocionals d’observació i intervenció. Mètode AkiAra

El llibre tracta sobre el tema de la veu i la seva vinculació amb el cos entès com a totalitat, tant des de la teoria com des de la pràctica. L’autora ens condueix a través de diferents processos cap a un coneixement profund del tema de la veu i ho fa com a resultat de la seva experiència acumulada durant multitud danys com a terapeuta y educadora de la veu.

LA VEU. ORIENTACIONS PRÀCTIQUES

La veu és una eina fonamental en moltes professions, tot i que en bona part d’elles es realitza l’activitat laboral sense una mínima preparació vocal. Els autors, professors d’educació i salut de la veu a la UAB, han fet un llibre àgil i pràctic. S’hi exposa com és l’instrument vocal i quins elements poden provocar disfonia, així com una sèrie d’exercicis i recursos pràctics per aconseguir, mantenir o millorar una emissió eficient i sana de la veu.